News

Μικρό Σπίτι: Πως το ομορφαίνουμε εύκολα και με μικρό κόστος

ΜΙκρό σπίτι διακόμσηση και οργάνωση

Μεταμορφώστε ένα μικρό σπίτι σε λειτουργικό με έξυπνους τρόπους αποθήκευσης

Τα μικρά διαμερίσματα έχουν ιδιαίτερα πλεονεκτήματα. Είναι επίσης αρκετά προσιτά. Μπορούν να γίνουν αρκετά χαριτωμένα. Βέβαια, είναι πρόκληση να τα οργανώσετε και διαμορφώσετε κατάλληλα για εσάς.. Δηλαδή κάθε ανάγκη για να καλυφθεί, θα σκεφτείτε καλά κάθε απόφαση. Κυρίως, για το πως θα τοποθετήσετε και τακτοποιήσετε τα πράγματα. Σε κάθε δωμάτιο ή στον ενιαίο χώρο. 

Όμως αξίζει τον κόπο! Γιατί, μπορείτε να μεταμορφώσετε πολύ ευχάριστα έναν χώρο σύμφωνα με το πόσο καλά θα τον οργανώσετε! Σε έναν χώρο άνετο! Παρόλο που η συνολική επιφάνεια που σας δίνει ένα μικρό σπίτι αισθάνεστε ότι σας δυσκολεύει. Όμως οι τρόποι είναι πολλοί. Η διαρρύθμιση, η αποθήκευση (και τα μυστικά της!). Οι κατάλληλες μαγειρικές συσκευές με τα μαγειρικά σκεύη. Όλα συνυπάρχουν αρμονικά. Επιπλέον, είναι η αισθητική της διακόσμησης. Ο τρόπος που θα στολίσετε τα αγαπημένα σας πράγματα. Απλά κάνετε το μικρό χώρο, ονειρεμένο. 

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις δικές μας αγαπημένες ιδέες. Και θα σας βοηθήσουν να εμπνευστείτε! Ευτυχώς, ανεξάρτητα από το μικρό μέγεθος που έχει ένα σπίτι, έχετε διαθέσιμες ιδέες πολλές, ενώ οι λύσεις είναι κατάλληλες. Και ιδανικά μπορείτε να τις εφαρμόσετε όλες και να τις προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.

ΔΜικρό σπίτι και διακόσμηση με σωστή οργάνωση

Μικρές γωνιές απόλαυσης

Αξιοποιήστε κάθε γωνία! Μην διστάσετε να βάλετε ένα μικρό τραπεζάκι με δύο καρέκλες σε μια γωνιά! Στολίστε την σύνθεση με μαξιλάρια καρέκλας, επιτραπέζια διακοσμητικά και φυτά. Φωτίστε το χώρο με ένα κρεμαστό φωτιστικό. Έτσι απλά έχετε δημιουργήσει μια πολύ φιλόξενη ατμόσφαιρα!

Πτυσσόμενα είδη σπιτιού

Τα πτυσσόμενα είδη σπιτιού είναι μία νέα τάση που σας φέρνει πολλές ευκολίες. Κυρίως στην λειτουργικότητα και την αποθήκευση μέσα στο σπίτι. Σε ένα μικρό σπίτι μπορείτε να έχετε όλα όσα χρειάζεται και χωρίς να είναι πονοκέφαλος η αποθήκευσή τους. Κάποια από τα πτυσσόμενα είδη μάλιστα έχουν πολλαπλές χρήσεις. Ενώ απελευθερώνουν χώρο και μειώνουν την ακαταστασία στο έπακρο!

Είναι τόσα πολλά τα πτυσσόμενα είδη για το σπίτι και κάνουν τον χώρο σας πιο εύχρηστο. Ένα πούπουλο με πτυσσόμενο κοντάρι που φτάνει έως και τα 2,80μ για να μην αφήσετε πιθαμή με σκόνη. Και παρκετέζα Microibra με πτυσσόμενο κοντάρι. Όλα αυτά χωράνε σε ένα μόλις ντουλάπι ή κάτω από ένα έπιπλο.

Μαγικό!

μικρό σπίτι διακόσμηση και οργάνωση ελευθεριάδου - eleutheriadou.gr

Αλλά τι εννοούμε; Είναι απλό! ‘Ισως ως τώρα δεν είχατε το σιδέρωμα ρούχων στην ρουτίνα σας. Η δικαιολογία ήταν η αποθήκευση της σιδερώστρας. Αυτό όμως έχει αλλάξει και υπάρχει εναλλακτική. Και δείτε το θετικά! Ήρθε η ώρα να κάνετε το όνειρο της μαμάς πραγματικότητα με την πασκαρό επιτραπέζια σιδερώστρα. Έχει βολικό μέγεθος και μπαίνει διπλωμένη κάτω από το κρεβάτι. Τοποθετήστε την πάνω στο κρεβάτι ή το τραπέζι. Πανεύκολη ακόμα και αν θέλετε να σιδερώσετε το ρούχο της ημέρας!

μικρό σπίτι διακόσμηση και οργάνωση ελευθεριάδου - eleutheriadou.gr

Ιδανικές λύσεις για μικρό σπίτι

Αξιοποιήστε ακόμα περισσότερο τα πτυσσόμενα είδη σιλικόνης. Είναι εκπληκτικά για όλο το σπίτι. Κυρίως όμως για την κουζίνα! Γνωρίζουμε καλά πόσο χώρο πιάνουν μια λεκάνη πλυσίματος, ένα σουρωτήρι και τα πτυσσόμενα σουπλά, Στα μικρά σπίτια που έχουν το πρόβλημα του χώρου, αποτελούν ιδανική λύση.

μικρό σπίτι διακόμσηση και οργάνωση

Μικρή Κουζίνα: Ιδέες για να Κερδίσετε Χώρο

Αξιοποιήστε όσο μπορείτε κάθε μέρος στους τοίχους, πάνω από τον νιπτήρα, κάτω από τα ντουλάπια και τα ράφια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράγες για να κρεμάσετε κουτάλες ή κούπες. Ένα ράφι για μπαχαρικά και ότι χρειάζεστε συχνά. Με αυτόν το τρόπο μεγαλώνετε την επιφάνεια του πάγκου. Είναι επίσης ένα υπέροχο τρικ για να έχετε τα πάντα τακτοποιημένα και εύκολα προσβάσιμα. Έτσι δείχνει πιο ευρύχωρη η κουζίνα. Στο συρτάρι τοποθετήστεμια κουταλοθήκη 7 θέσεων για να είναι όλα ακόμα πιο οργανωμένα. Μην σας ενοχλεί το πόσα πολλά πράγματα έχετε. Αρκεί να είναι όλα σε σωστές θέσεις. Επιπλέον, για μια ακόμα φορά τα πτυσσόμενα είδη δίνουν την λύση! Μία βάση κοπής σιλικόνης, έχει πολλαπλές χρήσεις γιατί είναι λεκάνη για το πλύσιμο λαχανικών και σαλάτας. Χρησιμοποίστε την σαν βάση κοπής. Επιπλέον έχετε ένα πολύ πρακτικό δοχείο που θα κρατάτε τακτοποιημένα τα λαδικά στον πάγκο.

μικρό σπίτι διακόσμηση και οργάνωση ελευεθεριάδου - eleutheriadou.gr

Ακόμα και ένας δίσκος σερβιρίσματος που γίνεται και πιατοθήκη στραγγίσματος. Γενικά, τέτοια πρακτικά είδη κουζίνας είναι απαραίτητα για τα μικρά σπίτια!

Ιδανικές μικροσυσκευές κουζίνας

Στο μικρό σπίτι, αλλάζει ριζικά ο τρόπος που είναι οργανωμένη η κουζίνα. Ακόμα και στο πως λειτουργεί! Αυτό ισχύει και για τις ηλεκτρικές συσκευές. Το air fryer για παράδειγμα! Δηλαδή η φριτέζα αέρος, που είναι και η τελευταία τάση στην υγιεινή διατροφή. Είναι το κατάλληλο σκεύος για την μικρή κουζίνα γιατί δεν πιάνει πολύ χώρο. Επιπλέον μαγειρεύει γρήγορα! Με φόρμα σιλικόνη ψησίματος ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μιας χρήσης, για να μην λερώνει, γίνεται απίστευτα εύρηστη!  Ετοιμάζει πολλά γεύματα γρήγορα και οικονομικά!

Μαγειρέψτε με εξοικονόμηση χρόνου με τον χρονοδιακόπτη και στο ηλεκτρικό φουρνάκι. Είναι πολύ βολικό και πρακτικό, καθώς θα προγραμματίσετε πότε θα ξεκινήσει το μαγείρεμα. Είναι ιδανικό για μικρές κουζίνες και μικρές ποσότητες φαγητού.

Μικρό σπίτι με κουζίνα – σαλόνι

Όπως είδαμε ώς τώρα, μικρό σπίτι σημαίνει και μικρή κουζίνα. Μάλιστα σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις μιλάμε για σαλοκουζίνα

Σε έναν ενιαίο χώρο που έχει πολλές λειτουργίες, ίσως εξυπηρετεί να διαχωρίζονται τα μέρη. Καλή λύση είναι μία ραφιέρα πολυεπίπεδη ή περισσότερες ραφιέρες. Συναρμολογούνται με πολλούς τρόπους. Δημιουργούν μία πολύ ωραία σύνθεση με φυτά. Έτσι για να χωρίσετε την κουζίνα από τον χώρο του καθιστικού. Είναι σίγουρα μία αρκετά πρακτική λύση για ένα μικρό σπίτι, για ένα φοιτητικό σπίτι, αλλά και για διαμερίσματα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης. Θα δημιουργήσετε έτσι έναν προσωπικό χώρο.

Εκμεταλλευτείτε τα κουτιά αποθήκευσης! Υπάρχουν πολλά σε μεγέθη για να καλύψουν τις ανάγκες σας.  Ένα κουτί αποθήκευσης με σχέδια που ταιριάζουν στην διακόσμησή σας. ‘Ενα μεγάλο πτυσσόμενο κουτί σιλικόνης για όταν το χρειαστείτε.

Εμείς σας προτείνουμε ένα πτυσσόμενο κουτί πλαστικό με ξύλινο καπάκι, που απλά θα τοποθετήσετε πάνω ότι σας αρέσει. Αμέσως έχετε δημιουργήσει ένα έξτρα τραπεζάκι. Τα αρωματικά κεριά είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση ενώ χαρίζουν υπέροχη ατμόσφαιρα.. Ο κύριος στόχος του μικρού σπιτιού είναι να αξιοποιείσετε κάθε επιφάνεια όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Η τακτοποίηση ντουλαπιών κουζίνας είναι σημαντική. Πολλά από τα πράγματα που είναι απαραίτητα μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε αυτά. Μπορείτε να τα κρεμάσετε στους τοίχους. Παράλληλα να αξιοποιήσετε ότι έχετε με έναν διαφορετικό τρόπο. Απλά δεν έχετε παρά να κάνετε έξυπνες αγορές και να δώσετε λύσεις πρακτικές.

Στο μικρό σπίτι καθαρίζετε πιο εύκολα

Σίγουρα το πιο αγαπημένο πλεονέκτημα του μικρού σπιτιού. Μπορείτε να το καθαρίσετε εύκολα, γρήγορα και ξεκούραστα. Γιατί τα μικρά σπίτια μπορούν να γίνουν εκτός από άνετοι χώροι. Ιδανικοί για να μπορείτε να απολαύσετε την τάξη και την καθαριότητα, ενώ δεν θα κοπιάσετε για να το πετύχετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *